Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uskoro počinje obnova hotela “Neretva” kojeg je Halim Zukić kupio za 603.000KM

 

Tijekom proteklog rata većina značajnih gospodarskih i kulturnih objekata u Mostaru su devastirani ili porušeni. Takvu sudbinu doživio je i hotel Neretva, koji je za Mostar i Mostarce bio više od običnog hotela. Nažalost od rata je prošlo više od deset godina, a hotel Neretva još uvijek čeka na obnovu.  

Razlog tome je činjenica da iako je njegov novi vlasnik prije više od četiri godine dobio dozvolu za rekonstrukcije brojne birokratske prepreke spriječile su da se hotel konačno i počne graditi. 

No, ako je vjerovati najavama hotel bi se konačno uskoro trebao početi obnavljati jer problem s uknjižbom objekta je riješen kao i još neke nedoumice oko nadležnosti izdavanja rješenja za njegovu obnovu.

 

Hotel Neretva je inače prodan Halimu Zukiću iz Visokog na javnom natječaju 2003. godine za 603 000 KM. Kad se pak obnovi mora zadržati stari izgled, jer je stariji od 100 godina i proglašen je nacionalnim spomenikom, a što je bio i jedan od uvjeta kako bi dobio dozvolu od federalnog ministarstva za prostorno uređenje.

 

Dok će s vanjske strane hotel zadržati autentičan izgled, unutrašnjost će biti prilagođena današnjim hotelijerskim standardima. Zbog manjka parking prostora bit će izgrađena i podzemna garaža s 20 mjesta. 

Hotel će, uz nove izmjene, imati 90 soba i bit će uređen kao poslovno-ugostiteljski objekt. Projektna dokumentacija zahtjeva od investitora da u skladu s odlukama ministarstva sve zidove hotela koji su se statičkim ispitivanjima pokazali kao tzv. nosiva masa, iskoristi prilikom izgradnje.

 

Konačno rješava pitanje obnove hotela Neretva te preko puta hotela Bristol, koji se upravo dovršava i početkom obnove Muzičke škole trg Musala dobio bi prijeratni prepoznatljivi urbani izgled.

 

(Bljesak.info/SD)