Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Javna priznanja općine Visoko Omeru Pobriću, Gordani Muzaferiji, Ignaciju Gavranu i Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92”

Odlukom o dodjeli javnih priznanja općine Visoko za 2008. godinu Povelja općine Visoko dodjeljenja je pojedinačno Omeru Pobriću i prof.dr.Gordani Muzaferiji, a kolektivna Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92” Visoko. Povelja za životno djelo dodjeljena je fra Ignaciju Gavranu.

Pojedinačnim dobitnicima Povelje općine Visoko dodjeljuje se novčana nagrada od 1000KM, a za kolektivno priznanje 2000KM. Dobitniku Povelje općine Visoko za životno djelo dodjeljuje se 2000KM. Priznanja dobitnicima bit će uručena povodom obilježavanja Dana općine Visoko, 29.avgusta 2008 godine. Ove godine Komisija nije utvrdila pijedlog kandidata za dodjelu Povelje o proglašenju počasnim građaninom općine Visoko, cijeneći prijedloge za ovo javno priznanje i uvažavajući kriterije utvrđene Odlukom.

Kao i prethodnih godina bilo je jako čudnih prijedloga u kojima se neki predlagali sami sebe, neke je predlagala vladajuća politika, firme su prdlagale svoje direktore, a bilo je i dogovora po principu predloži ti mene, predložit ću ja tebe. Sve to nas navodi na zaključak da ova fina ideja nema budućnost.