Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reakcija iz Preventa na naš tekst “Drugi j…, a ti se Muzafere kupaj”

Nedavno smo pisali o tome koliko na naš život utiče smrad iz Preventa, odnosno koliko koristi društvena zajednica ima od udisanja silnog smrada koji postaje nesnošljiv i u mnogo čemu utiče na sam život u Visokom. Pozivali smo se i na neke izjave značajnih medicinskih radnika iz Visokog koji su u programu Radija Q javno govorili o štetnosti smrada te naveli primjere nekolicine radnika koji su imali značajne zdravstvene probleme, a koji rade u Preventu.

Naveli smo i primjere društvene neodgovornosti firme koja neugodne mirise proizvodi u Visokom, a novac za unapređenje kulture, sporta i umjetnosti usmjerava u druge gradove. Tim povodom na naš email se obratio gospodin Vedran Peršić, Rukovodilac sektora za odnose sa javnošću ASA Holdinga, koji je izrazio želju da dođe u Visoko i putem ovog sajta i Radija Q javnosti objasni kako Prevent ipak jeste društveno odgovorna firma. Mail prenosimo u cijelosti:

“Dobar dan,

Razumijem vas zbog neugodnih mirisa prisutnih u Visokom kao rezultat proizvodnje u tvronicama Preventa. Planirao sam doci u Visoko tokom ove sedmice i rado bih vas upoznao sa aktivnostima Preventa koje su usmjerene prema lokalnoj zajednici. Tu mislim i na podrsku kulturi i na identifikovanje izvora neugodnih mirisa te rjesavanju ovog pitanja.

ASA Holding se bavi odnosima s javnoscu u ime svih clanica ASA i Prevent grupacije.

Srdacan pozdrav,

Vedran Peršić

Rukovodilac sektora za odnose s javnošću

ASA Holding d.o.o. Sarajevo

Bulevar Meše Selimovića 16, 71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Tel:  +387 (0)33 774 896

Fax: +387 (0)33 770 967

Mob: +387 (0)62 345 850

Email: vedran.persic@asa.ba

Obzirom da do posjete nije došlo samim tim ostali smo uskraćeni i za informaciju i obzirom da sam večeras prilikom otvaranja svog prozora također osjetio toliko jak i neugodan “miris” kao da živim u sred septičke jame, odlučio sam objaviti svoju prepisku sa gospodinom Peršićem.

——————————————————————————————————–

“Dobar dan,

Bit ce nam zadovoljstvo ugostiti Vas u programu Radija Q kako bi lokalnu zajednicu upoznali sa aktivnostima Preventa koje su usmjerene prema lokalnoj zajednici.
 
Pozdrav, Jasho”
 
——————————————————————————————————–
“Postovani,

vjerujem da mozemo saradjivati na obostrano zadovoljstvo. U grupaciji smo svjesni neugodnosti koje stvaramo svojim radom, ali to ne znaci da sjedimo skrstenih ruku neobaziruci se na komentare sugradjana. Mislim da bi gostavanje u radijskom programu bila dobra prilika da vasim slusaocima, te citaocima portala, priblizim nase aktivnosti i planove u izgradnji dobrosusjedskih odnosa. Mi smo dosli u Visoko da bi ostali.

Javicu vam kad budem dolazio u Visoko, a to mozda bude vec u srijedu. Ne bjezimo od pitanja i zelimo da razvijemo saradnju i razumijevanje izmedju svih zaintesovanih strana.

Srdacan pozdrav,


Vedran Persic”

Nadamo se da će uskoro neko iz Preventa putem nezavisnih medija građanima Visokog bar pokušati objasniti da ono što udišemo nije štetno po naše zdravlje, te se nadamo da ćemo zbog udisanja smrada imati neke društvene koristi, jer nema potrebe da smrdi u Visokom, a da se sport i kultura razvijaju negdje drugo preko naših leđa.

Kompletan tekst “Drugi j…, a ti se Muzafere kupaj” možete pročitati ovdje:http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1216437702&archive=&start_from=&ucat=1&