Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kandidat za načelnika SBIH Asmir Hodžić: Želimo i možemo riješiti probleme zdravstva na lokalnom nivou

Zvaničnu listu kandidata za ovogodišnje lokalne izbore, predstavili su danas  predstavnici OO Stranke za BiH Visoko. Komentarišući kandidatsku listu poslanik u federalnom Parlamentu Džemail Silajdžić je istakao da visoku stručnu spremu ima 11 kandidata od ukupno 28. Šest je studenata na listi za općinsko vijeće SBiH na kojoj je i deset žena, a na listi je i 11  predstavnika mladih. Lista kandidata S BiH izgleda ovako:

 

 

Kandidat za načelnika Asmir Hodžić

 

1. Izet Smajević

 

2. Sadeta Kadić

 

3. Mijo Mateša

 

4. Mirzet Hindija

 

5. Efedina Čehajić

 

6. Refik Trako

 

7. Nedžad Zerdo

 

8. Spomenka Simić

 

9. Mufid Bećarević

 

10. Senad Skopljak

 

11. Mirzeta Burko

 

12. Senad Goralija

 

13. Halim Pihljak

 

14. Mirsada Pašić

 

15. Ajhan Akova

 

16. Admir Tatar

 

17. Selma Alijagić

 

18. Redžep Građan

 

19. Mahir Valjevac

 

20. Dževad Duraković

 

21. Emina Gaši

 

22. Fadil Adilović

 

23. Lejla Ahmetović

 

24. Naim Kavazić

 

25. Amera Avdagić

 

26. Nadina Mešinović

 

27. Almir Vračo

 

28. Himzo Zekiri

 

 

Kako je istakao kandidat za načelnika S BiH, Asmir Hodžić predizborna kampanja stranke  i njega kao kandidata bit će zasnovana na više pitanja na koja se već godinama sugerišu aktuelnoj vlasti kao što je neučinkovita općinska administracija, komunalne djelatnosti, pitanje sigurnosti, ekologije, ali ipak najvažnije je pitanje života čovjeka, a to je zdravstvo.

„Osnivač JU Dom zdravlja sa poliklinikom Visoko je općina Visoko, ali tu ima jako puno zloupotreba. Treba srtrategiju zdravstva promijeniti, raditi drugačije. S obzirom da je tokom prošle godine prodato preko 2 miliona KM lijekova, a marža je oko 30 % , zašto se naš Dom zdravlja ne bi preregistrovao pa bi bar za neke kategorije lijekovi bili jeftiniji?“ – istakao je Hodžić.

 

Predsjednik OO SBiH Visoko i aktuelni federalni ministar energetike, industrije i rudarstva Vahid Hećo istakao je svoje uvjerenje u izbornu pobjedu Asmira Hodžića i iskazivanje povjerenja građana za koje tvrdi da će izabrani vijećnici  opravdati tokom sljedećeg mandata.

Kao ekskluzivnu informaciju ministar Hećo je  objavio i skori projekat izgradnje hidrocentrala na rijeci Bosni koji će izmijeniti živote oko 2 miliona stanovnika koji žive u dolini rijeke Bosne.

„Mislimo da je dobro iskoristiti taj potencijal te rijeku Bosnu učiniti plovnom, jer je taj vid saobraćaja još najjeftiniji. Vjerujem da će i Visoko naći svoj interes i direktnu korist od ovog projekta koji bi se uskoro trebao naći na razmatranju Vlade, a  uskoro slijedi i izrada predstudija ovog velikog projekta“ – izjavio je Hećo.

 

Predstavljen je i nosilac liste S BiH na lokalnim izborima prof. dr. Izet Smajević koji je izrazio svoje nezadovoljstvo radom općinske administracije ističući da je jako spora i neefektivna. On je istakao svoje uvjerenje da će novi saziv vijeća sa kvalitetnim kadrom iz S BiH te načelnikom Asmirom Hodžićem riješiti većinu dugoručnih visočkih problema te uvesti nas u nove fininasijski isplative i korisne investicije.