Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Zašto Visoko nije Visoko?”-mladi SDP-a

Na javnoj tribini o temi „Zašto Visoko nije Visoko“, u organizaciji Foruma mladih SDP-a koja je održana 21.07.2008. godine, mladi SDP-a su izložili svoje viđenje situacije u Visokom. Ona čak i iz perspektive mladih koji su skloni entuzijazmu nije ni približno onakva kakvom bi bilo ko mogao biti zadovoljan.

 

Veliki broj nezaposlenih, loše odrađena i nedovršena privatizacija, male ovlasti lokalne samouprave, neadekvatno rješenje u oblasti zdravstva te niz drugih problema bile su teme o kojima su mladi SDP-a i građani razgovarali na ovoj tribini. Mladi su spomenuli i poznatu robnu kuću „Wema“ koja trinaest godina poslije rata još uvijek predstavlja ruglo u centru grada i  koju poslije trinaest godina zaobilaze čak i psi lutalice.

 

Melisa Zerdo, student Muzičke akademije u Sarajevu, istakla je da Visoko na otvaranju manifestacije „Visočko ljeto“ nije imala ponuditi svoje kulturno umjetničko društvo. Dalibor Tomičić, student Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, rekao je kako mladi moraju uzeti kormilo i brod pod nazivom Visoko usmjeriti u povoljnije i mirnije vode, vode Europske unije.

Konstatovano je da samo dolaskom mladih, novih ljudi Visoko ponovo može postati Visoko.