Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Luka vidio brata, Mirjani i Sonji ne daju da napuste BiH!

Luka Karadžić je novinarima rekao kako žena i kćerka Radovana Kardžića imaju dozvolu da ga posjete, ali da im međunarodne vlasti u BiH ne dozvoljavaju da napuste Bosnu i Hercegovinu. Brat uhićenog bivšeg lidera bosanskih Srba Luka Karadžića izjavio je da je posjetio brata i razgovarao sat vremena s njim. Brat sinoć uhićenog haaškog optuženika, isključio je mogućnost da se njegov brat predao. Rekao je kako je vijest saznao iz medija te da ga je informacija o uhićenju ohrabrila budući da ni on, ni Radovanova obitelj već dugo vremena ništa o njemu nije znala.

– Mi smo zadovoljni što smo nakon toliko godina saznali da je, ipak, živ, rekao je Luka Karadžić komentarišući pojedine crnogorske medije koji su nedavno objavili da je Radovan Karadžić bolestan.

zjavio je i kako misli da je prije u pitanju izdaja, nego predaja ili bolest, jer, kako je rekao, zna kako je Radovan uvijek disciplinovano živio.

Dodao je kako se obitelj Radovana Karadžića ne nada ničemu dobrom jer “Haaški tribunal ne doživljava kao pravedan sud”, pogotovo ne, kazao je, nakon oslobađajućih presuda za Ramuša Haradina i Nasera Orića.

Preuzeto sa www.pincom.info