Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Krenuo na ljetovanje: Karadžić uhapšen na putu za Split?!

Poseban kuriozitet jeste to što je u trenutku uhićenja kod sebe imao putnu torbu punu stvari za more. Operativcima koji su ga uhitili rekao je da je krenuo na more u Split. Komentirajući uhićenje najtraženijeg haškog bjegunca u specijalnoj emisiji HTV-a, u noći između ponedjeljka i utorka, Žarko Puhovski izjavio je da raspolaže pouzdanim informacijama kako je Radovan Karadžić ulovljen u Beogradu dok je pripremao svoje preseljenje na teritorij Republike Hrvatske.

Informacija se podudara s jednom od verzija beogradskog Pressa, koji javlja da su agenti srbijanske tajne službe locirali Karadžić još u petak, a navodno je uhićen u autobusu prema aerodromu Batajnica. Navodno je najmjeravao odletjeti za Split na ljetovanje. Prema drugim beogradskim izvorima, uz lažne dokumente, kod njega su doista zatečene putne torbe pune ljetne garderobe.

Neimenovani izvor Pressa tvrdi kako je karadžić priznao prilikom uhićenja da je krenuo u Split.

– Radovan Karadžić je uhićen u ponedjeljak poslije podne, u trenutku kad je prelazio iz jednog objekta u kome se skrivao u drugi. Karadžić se nije krio u vojnim objektima, već u kućama i stanovima čije vlasnike sada ispitujemo. Poseban kuriozitet jeste to što je u trenutku uhićenja kod sebe imao putnu torbu punu stvari za more. Operativcima koji su ga uhitili rekao je da je krenuo na more u Split, kaže sugovornik Pressa.

Karadžićev branitelj najavio je da će u trodnevnom roku uložiti žalbu na rješenje suda kojim je odobreno izručenje njegova branjenika Haaškom sudu. Odvjetnik Svetozar Vujačić rekao je da ga je Karadžić angažirao u ponedjeljak i ponovio da je ratni vođa bosanskih Srba uhićen u petak, suprotno službenim informacijama. Nakon ulaganja žalbe, sudsko vijeće ima tri dana da donese odluku, na koju više ne postoji mogućnost žalbe. Nakon toga Ministarstvo pravde donosi odluku o izručenju.