Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena Centroturs-ova turistička agencija i u Visokom

Turistička agencija Centrotursa sinoć je svečano otvorena u Visokom. Na njeno se otvorenje čekalo  nekoliko mjeseci pa je odabran 18.juli dan otvaranja tradicionalne manifestacije „Visočko ljeto 2008.“ Otvorenje ove turističke agencije je jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja 60 godina postojanja i 45 godina imena ovog prevozničkog preduzeća.

Tim je povodom otvorena  i modernizovana pumpna stanica  na Autobuskoj stanici Centrotrans Eurolines u Visokom, koja će vozačiam omogućiti lakše rukovanje i kontrolu utroška goriva.

 

Turistička agencija je locirana u starom dijelu Visokog, u Čaršijskoj ulici u blizini Tabhanske džamije. Zanimljiv i privlačan enterijer urađen u tradicionalnom bosanskom stilu oslikava i domaći ambijent Bosne koji se posebno njeguje u radu i poslovanju Centrotrans Eurlines-a u BiH. Noovootvorena turistička agencija u Visokom je šesta moderna turistička agencija koja posluje u okviru Centrotursa.

Prema riječima generalnog direktora Centrotrans Eurolines-a Muhameda Šaćiragića cilj otvaranja ovih turističkih agencije jeste pokaazati našim ljudima svijet, ali i strane turiste i posjetioce dovesti u BiH koja ima izuzetne turističke sadržaje.

„Mi moramo i svijetu pokazati da smo turistička destinacija. Nadam se da će ova agencija biti na nivou onoga što očekuju građani Visokog i okoline. Vjerujem da ćemo zadovoljiti sve njihove želje i potrebe, ali im i otvoriti vrata svijeta“ – izjavio je za Radio Q Šaćiragić.

 

Centroturs danas posluje u okviru Centrotrans Eurolines-a i sa svojih šest poslovnica predstavlja jednu od vodećih turističkih agencija u BiH.