Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Posljednje pripreme za otvaranje “Visočkog ljeta 2008.”

U toku su posljednje pripreme pred sutrašnje otvaranje manifestacije Dani trgovine, kulture i sporta „Visočko ljeto 2008.“

Tim je povodom  načelnik općine  Visoko u ime organizatora manifestacije danas informisao javnost o detaljima programa s posebnim osvrtom na posjetu delegacije grada Bjelovara planiranu za dane vikenda.

Alibegović je posebno istakao detalje priprema pred ovogodišnju manifestaciju koje su vidljive na ulicama Visokog. Radi se o novim fasadama u ulici Jalija i Alije Izetbegovića za koje je izdvojeno oko 75 000 KM iz općinskog buđeta.

Prema protokolu dolazak gostiju iz Bjelovara planiran je za sutra oko 19.00 sati. Gosti će prisustvovati otvaranju poslovnice „Centrotransa“ i  manifestacije „Visočko ljeto 2008“.

U subotu 19.jula od ranih jutarnjih sati planirani su susreti s visočkim privrednim, kulturnim i sportskim djelatnicima te predstavnicima lokalne vlasti u zgradi općine Visoko. Gosti će posjetiti i Zavičajni muzej, Franjevački samostan, Medresu u Velikom Čajnu i sjedišta nekoliko privrednih subjekata u Visokom i okolini. Bjelovarčani će u subotu navečer biti i specijalni gosti na noći prijateljstva i turizma na otvorenoj ljetnoj pozornici.

 

Prema riječima Edine Ahmetović iz općinske službe za Opću upravu koji su odgovorni za tehničke pojedinosti održavanja manifestacije, danas tokom dana će biti postavljena i ljetna pozornica. Dosad se za dane trgovine prijavilo oko 250 izlagača što je solidan broj i u skladu sa dosadašnjim godinama, mada se pravi odziv očekuje u ovih posljednjih desetak dana.