Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Urbana turistička signalizacija u sedam gradova

Turistička zajednica (TZ) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) će do oktobra kroz tri faze u sedam gradova ovog kantona realizirati projekat urbane turističke signalizacije, vrijedan oko 300.000 KM, izjavio je danas direktor kantonalnog Turističkog ureda u Zenici Senaid Šabanović. 
 “Urbana turistička signalizacija je već postavljena u Zenici,  za šta je izdvojeno 65.000 KM, a u toku je izrada projektne dokumentacije za općine Tešanj i Visoko“, kazao je on. 
Prema njegovim riječima, nakon ove dvije općine, uslijediće realizacija projekta u Kaknju, Zavidovićima, Žepču i Maglaju. 

“Cilj projekta je povećanje turističkih posjeta određenih lokaliteta u ZDK, a signalizacije će predstavljati i svojevrsni ukras u gradovima“, istakao je Šabanović. 
Signalizacija, koja je usaglašena s pravilnicima Evropske unije (EU) i nedavno usvojenim Pravilnikom o turističkoj signalizaciji u BiH, označava sve važnije objekte u gradovima, između ostalih sve hotele, kulturno-historijske znamenitosti, izletišta, muzeje i pozorišta, pošte, policiju, parking, hitnu pomoć…