Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočko ljeto 2008.: Hoće li izvještaj o realizaciji biti prolongiran kao i prethodnih godina

Manifestacija Dani trgovine kulture i  sporta Visočko ljeto 2008.  i ove godine počinje 18. jula, a  završava 02. augusta. Organizaciju su ove godine pored nekoliko općinski službi i JKP „Gradska groblja“ koji su zaduženi za materijalno – tehničku pomoć, preuzelo i  JP RTV Visoko koji su zaduženi za  kulturno – zabavni program. Prema Zaključku o organizovanju ove manifestacije pripremu i realizaciju pratit će općinski načelnik Munib Alibegović preko Koordinatora manifestacije. Finansijski dio se obavlja preko transakcijskog računa ABS banke i iz tih će se sredstva( prodaje štandova za dane trgovine) finasirati troškovi kulturno -zabavnog i sportskog dijela programa.

Također Općinsko je vijeće usvojilo i Zaključak da se izvještaj o realizaciji ove manifestacije podnese ovom zakonodavnom tijelu u roku od 30 dana, dakle do 02. setembra.

Ukoliko se bude radilo prema dosadašnjoj praksi ovaj izvještaj neće biti dostupan prije oktobra ili novembra mjeseca iz razloga što se u augustu zbog godišnjih odmora ne održavaju sjednice općinskog vijeća, a uvijek se nađe i poneki razlog zašto se ovaj Izvještaj prolongira za nekoliko mjeseci.

Podsjećam prošlogodišnja dobit od Visočkog ljeta 2007. iznosila je oko 40 000 KM.