Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pripreme za koncert Dine Merlina ušle u “žutu” sedmicu

Da će Dino Merlin svojim koncertom koji je najavljen za subotu 19. juli na sarajevskom stadionu Koševo, porušiti sve rekorde, svjedoče i podaci o prodaji ulaznica. Naime, danas će na tržište biti pušten zadnji kontigent karata po cijeni od 10 KM, koje će vrijediti za teren stadiona, te za  južnu i sjevernu tribinu. Nakon što se rasproda ova količina, na raspolaganju će biti još samo ulaznice od 20 KM  za zapadnu tribinu. 

Iz menadžmenta Dine Merlina poručuju da svi koji žele doći na koncert, svoje ulaznice nabave što prije. Prodaja se vrši u svim poslovnicama Centrotransa širom BiH, na štandovima u ulici Ferhadija i na platou Skenderija, te u CD Shopu Magaza u ulici Veliki Æurčiluk, na čijoj se e-mail adresi magaza@bih.net.ba može izvršiti i rezervacija VIP Backstage ulaznica. Internet prodaja se vrši putem agencije Ticketline, na adresama:  www.ticketline.hr odnosno www.ticketline.co.yu   

Dinamika prodaje karata za koncert kojim započinje turneja “Ispočetka” ukazuje da je interes javnosti čak i veći nego što je vladao za koševsku premijeru prethodnog albuma Dine Merlina “Burek”, održanu prije četiri godine, kada je stadion Koševo, uprkos kiši, bio pun.

Plakati u bojama semafora koji odbrojavaju vrijeme preostalo do velikog događaja, preko vikenda su “postali žuti”, što znači da se ušlo u posljednju sedmicu. 

Za praćenje koncerta na Koševu akreditirano je preko 200 novinara, ne samo iz BiH, već i iz susjednih zemalja.  Očekuje se da će Dino Merlin i ovaj put predstaviti svoju muziku na spektakularan način. Konvoji opreme iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske već su na putu prema Sarajevu. Binu će krasiti najveći LED ekran ikada postavljen u našoj zemlji, čija će površina biti veća od 200 kvadratnih metara.  

Za Dino Merlin team

Vesna Andree Zaimović,  PR i press