Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

IZBORI 2008: Predstavljena imena kandidata na listi OO SDP-a Visoko

Pred lokalne oktobarske izbore skoro sve političke partije su objavile liste svojih kandidata. Među zadnjima na općini Visoko, ali ne i posljednji svoje su kandidate predstavili čelnici OO SDP-a Visoko na današnjoj  press konferenciji.

SDP-ov kandidat za načelnika općine Visoko je Nurija Rašidović, nastavnik koji je penzionisan na mjestu direktora OŠ Kulin ban u Visokom.

Lista kandidata SDP-a za oktobarske izbore izgleda ovako:

1. Jasmina Zubić

2. Ferzanović Branislava – Branka

3. Kubat Adnan

4. Tomičić Dalibor

5. Salčinović Faruk – Akan

6. Hodžić Amila

7. Klepo Mehmed

8. Kučuković Alen

9. Brkić Ramiz – Zlatko

10. Mitrović Predrag – Predo

11. Stanković Marjana

12. Čengić Mahir

13. Hadžiosmanović Muhamed – Benco

14. Tatar Nejra

15. Ismić Husein

16. Ruvić Velida

17. Karavdić Kenan

18. Ališanović Salko

19. Rakita Subotić Nevenka

20. Sejdić Sead

21. Islamović Edin

22. Rajkić Jasna

23. Imamagić Emir

24. Osmanbašić Emir

25. Genjac Enes – Deda

26. Zerdo Melisa

27. Spahić Sabrija – Hadžija

Prema riječima kandidata za načelnika Nurije Rašidovića njegova će se kampanja zasnivati na  istini i poštenju.

„Znam da će istina vjerovatno biti i gorka, ali ću ja imati i određena rješenja da se te nepravilnosti i otklone. U svom djelovanju, zajedno sa svojim timom ja ću zastupati interese i donositi odluke koje su u funkciji svih građana i odluke koje će biti poštene“ – izjavio je Rašidović.

Jasmina Zubić dipl. ekonomistica i direktorica Slobodne zone Visoko, jedna od najaktivnijih vijećnica i inicijatorica brojnih inicijativa vezanih za rješavanje problema liječenja pacijenata iz Visokog u KCU Sarajevo, na ovim je izborima nositeljica liste SDP-ovih kandidata.

„SDP će se i dalje zalagati za vraćanje ljudskog dostojanstva i  jačanje lokalne samouprave. Pozivam građane da  izađu na izbore, da imaju povjerenja u SDP, jer mi ćemo nastaviti sa našim zalaganjima i dalje u cilju omogućavanja svih prava svakom čovjeku“ – naglasila je Jasmina Zubić.

Četvrti kandidat na listi SDP na predstojećim lokalnim izborima je 22-godišnji student, Dalibor Tomičić i predstavlja nove mlade snage SDP-a koje djeluju kroz Forum mladih. On je mišljenja da mladi trebaju djelovati aktivno i kroz politiku, te smatra da je SDP partija svih građana bez obzira na vjersku i nacionalnu opredjeljenost.