Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Solidan nastup mladih rukometaša u Španiji

Škola rukometa “Visoko” učestvovala je na tradicionalnom 10. po redu turniru “Granollers cup”, koji se održavao u predgrađu Barcelone u Španiji. Ovo je osmo uzastopno učešće mladih visočkih rukometaša na ovom turniru, a ove godine bili su i jedini predstavnici Bosne i Hercegovine. Visočka ekspedicija je učestvovala sa četiri tima, od čega tri u kategoriji godišta 1996/97. i jednom ekipom godište 1994/95.
Rezultati su na kraju bili zadovoljavajući, jer je najmlađa ekipa završila kao peta, izgubivši u četvrtfinalu od ekipe Terrasse rezultatom 15:19, dok je stara ekipa dospjela do osmine finala, gdje je poražena od budućeg osvajača turnira, domaće ekipe BM Granollersa rezultatom 12:22. Ipak, rezultat nije bio u prvom planu, jer je cilj bio da se djeca okušaju u borbama sa svojim vršnjacima iz cijelog svijeta, te da već u ranim takmičarskim danima osjete utakmice međunarodnog karaktera.
Osim toga, ekspedicija iz Visokog je na proputovanju posjetila i nekoliko gradova u Italiji, kao i nekoliko gradova u Francuskoj i Španiji. Treba istaći da je na ovogodišnjem “Granollers cupu” učestvovalo ukupno 240 ekipa iz 19 zemalja svijeta.