Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

A SDA: Predstavljeni kandidati za općinsko vijeće – kandidat za načelnika Hasan Hadžiosmanović

Političke aktivnosti pred lokalne izbore u BiH već su počele. Najmlađa politička partija koja je osnovana na području općine Visoko A SDA  predstavila je javnosti danas imena svojih kandidata na predstojećim izborima. Lista sadržava 28 imena  kandidata  za općinsko vijeće, a  njihov kandidat za mjesto načelnika je profesor Hasan Hadžiosmanović.


 

 1. Kalota Rašid

 2. Gagula Refija

 3. jamaković Reuf

 4. Dlakić Jasmin

 5. Omanović Nevzeta

 6. Očuz Mahir

 7. Hadžić Tarik

 8. Imamović Ajša

 9. Šahinović Saudin

10. Kapić Jasmin

11. Buza Indira

12. Mostić Admin

13. Handžić Enes

14. Sudžuka Elma

15. Bajtarević Merim

16. Omanović Adnan

17. Plivičić Melisa

18. Pandžić Semir

19. Mataradžija Tarik

20. Omanović Merima

21. Valjevac Mensur

22. Kečić Zahid

23. Fejzić Merima

24. Čelebić Esmer

25. Kulenović Nahid

26. Šahinović Nasiha

27. Genjac Alem

28. Fišek Muhsin

 

Na listi se nalazi veći broj osoba koje se do sada bile angažovane u SDA, te nekoliko nepoznatih imena bez političke prošlosti.

Prema riječima dopredsjednika stranke Merseda Šahinovića cilj oformljvanja ove stranke je poboljšavanje političkog djelovanja na području općine Visoko te približavanje narodu – ističe Šahinović.

„ Posljednjih se godina  nije vidio ni jedan javni poziv neke političke stranke da građani kažu svoje mišljenje, što nije dobro i mi to želimo promijeniti“ – izjavio je Šahinović.

 

O ciljevima stranke i očekivanjima nakon izbora govorio je Jasmin Dlakić član A SDA.

„MIslim da je ova lista jedna jako ozbiljna lista koja čini spoj mladosti i iskustva, obrazovanja i prakse…“  – istakao je Dlakić.

 

Nosilac liste A SDA na predstojećim izborima je aktuelni  dopredsjedavajući OV Rašid Kalota

„Smatram da je lista dosta heterogena, spoj iskustva i mladosti te jednaka zastupljenost kandidata s područja cijele općine. Ideje i platforme našeg predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića želimo nastaviti i sprovesti u djelo“ – izjavio je Kalota i dodao da će seu budućnosti  uz stvaranje uslova,  ove dvije stranke ponovno ujediniti.

 

Ističući kako je predloženi sastav imena na listi A SDA na predstojećim izborima dosta resapektabilan, kandidat za mjesto načelnika općine Visoko Hasan Hadžiosmanović nije mogao iznijeti detalje  na kojima će se zasnivati njegova predizborna kampanja pojašnjavajući da još ima vremena. Istakao je da je jedan od njegovih motiva izazov, ali i potreba da kao građanin i čovjek da svoj doprinos razvoju demokratskog društva.

 

„Naš zadatak će biti da objasnimo narodu kakva smo mi stranka, šta želimo promijeniti, te da postignemo što bolje rezultate“ – istakao je Hadžiosmanović.

 

Naglašeno je da ovaj tim može predstavljati novu političku snagu koja je u stanju u narednom periodu postići uslove za realan nastavak kontinuiteta politike predsjednika Alije Izetbegovića od kojih je, svakako, najvažnije vraćanje pozicije Bošnjacima  koja im i pripada.