Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

OO SDP Visoko: Reagovanje na tekst “OO SDP-a Visoko neće imati svog kandidata za mjesto načelnika na narednim izborima”

Poštovani,
 
kako nemam vremena da se obraćam zvanično sa memorandumom OO SDP BiH Visoko, ovim putem želim da demantujem dio informacija koje ste objavili u programu Radio Q i web-stranice www.visoko.co.ba.
U svojstvu šefa izbornog štaba OO SDP BiH vam skrećem pažnju da baratate polovičnim i nepotpunim informacijama, pri čemu nije bitno ko vam je ovakvu informaciju prenio, a bilo bi lijepo da ovakvu informaciju prethodno provjerite pošto znate sve kontakt telefone i mail-ove, uključujući i moj.
Puna informacija bi bila slijedeća:
Na sastanku Predsjedništva OO SDP BiH Visoko, održanoj jučer 23.06.2008.g. donesena je odluka da se sa prijedlogom kandidata za Načelnika općine Visoko ide pred Općinski odbor koji će donijeti konačnu odluku o izboru. Radi istine, u demantiju koji spominjete u svojoj informaciji, je rečeno da će upravo Općinski odobor kao najveći organ SDP BiH u našoj općini, donijeti konačnu odluku. 
Tačno je da se barata imenom gosp. Nurije Rašidovića koji je prijedlog jedne od mjesnih organizacija SDP u Visokom, ali je netačno da je predsjednik OO SDP BiH potajno želio kandidaturu, jer je na jednoj od sjednica Predsjedništva kandidaturu odbio, iako je bio predložen od strane dva mjesna odbora. 
Na kraju vas molim da ovaj mail objavite u cjelosti na istim medijima na koje se odnosi ispravka, te da ubuduće provjerite svoje informacije a ja vam uvijek stojim na raspolaganju.
 
S poštovanjem,
 
Mahir Čengić
Šef izbornog štaba OO SDP BiH Visoko