Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ove godine “Visočko ljeto” od 18. jula do 2. augusta

U Maloj sali Opštine Visoko danas je održana press konferencija, na kojoj je novinarima visočkih medija od strane Organizacionog odbora predstavljen okvirni plan manifestacije “Visočko ljeto 2008”. Tom prilikom izneseni su planovi za ovogodišnje Dane trgovine, kulture i sporta, te je naglašeno da će oni trajati od 18. jula do 2. augusta, s tim da će Dani kulture, sporta i zabave trajati od 18. do 27. jula, a Dani trgovine od 27. jula do 2. augusta. Organizator ove privredno-kulturne manifestacije je Opština Visoko, dok će suorganizatori biti JKP “Gradska groblja” i JP “RTV Visoko”. Za nosioce aktivnosti na pripremi i realizaciji ove tradicionalne manifestacije imenovane su određene Službe pri Opštini Visoko, a za materijalno-tehničku pomoć zaduženo je JKP “Gradska groblja”. JP “RTV Visoko” je zaduženo za kulturno-zabavni program, a direktorica Zuhra Čabaravdić obećala je da će ovo preduzeće učiniti sve da manifestacija bude na nivou prošlogodišnje. 

Kako je istakla Edina Ahmetović, pomoćnik načelnika u Službi za opštu upravu, zaključak o visini cijene lokacije, tj. štanda je donesen, a cijene će biti na nivou prošlogodišnjih i zahtjev za zakup se već može podnijeti. Zaključak će biti objavljen i na oglasnoj ploči Opštine Visoko.

Osim toga, novinarima je predstavljena informacija da je Opština Visoko uputila zvaničan poziv Gradu Bjelovaru, da predstavnici ovog hrvatskog grada budu specijalni gosti naše opštine tokom održavanja manifestacije “Visočko ljeto 2008”. Njihov odgovor se očekuje u narednim danima.