Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prije nego su se zvanično oformili, raspali se k'o Elvis Prisli

U proteklom periodu mnogo smo pisali o formiranju Opštinskog odbora “Naše Stranke” koju je utemeljio Danis Tanović. U rekordnom broju su prikupljeni potrebni potpisi za formiranje stranke, oformljen je inicijativni odbor, u stranku su ušli mahom mladi i obrazovani ljudi… Večeras u 19.00 sati u Velikoj sali Općine Visoko trebao je biti formiran i glavni odbor stranke, koji bi odmah nakon toga formirao i listu za naredne lokalne izbore. Međutim do toga nije došlo!?

Nakog gore pobrojanih predradnji koje je inicirao i realizirao Suad Slipčević, odjednom su se pojavili neki drugi ljudi koji su u kontaktu sa “Centralom” u Sarajevu odlučili pomjeriti formiranje glavnog odbora za subotu 21.06. i o toj promjeni termina Slipčevića su obavjestili sasvim slučajno danas u 11.00 sati!?

Obzirom da smo kao medij dobili pozivnicu za večerašnji skup, logičnim sljedom stvari upitali smo gospodina Slipčevića zašto je došlo do promjene termina? Dobili smo odgovor da će zvanično saopštenje za javnost i obrazloženje građanima Visokog biti prezentirano upravo u subotu nakon formiranja glavnog odbora, koji će navodno formirati oni koji nisu bili inicijatori formiranja stranke, odnosno oni koji nisu bili u stanju prikupiti 250 potpisa potrebnih za “oživljavanje” ove stranke u Visokom.

Određene pretpostavke navode nas na zaključak da je nekome u Visokom zasmetalo što su članovi inicijativnog odbora u nezvaničnim i privatnim razgovorima složili se u stavu da “Naša Stranka” u Visokom treba javno podržati kandidaturu Asmira Hodžića iz SBiH, obzirom da su mlada stranka i da pored kandidata SDA i SBiH nemaju šansi u borbi za tu poziciju. Navodna strategija i cilj je bio ulazak u vijeće, a vođeni onim što su Bojan Bajić i Danis Tanović izjavljivali za medije nakon osnivanja stranke u Sarajevu o tome kako će ova stranka podržavati najbolja politička rješenja bez obzira iz koje su stranke, njihov stav i mišljenje je bilo kao je Asmir Hodžić najbolje rješenje za Visoko na poziciji načelnika općine.

Da li su ove naše pretpostavke i tačne vjerovatno ćemo saznati nakon subote, do tada ne možemo se oteti utisku da u Visokom niti jedna ideja ne može proći, a da se ne pojave neki destruktivci koji iz ličnih interesa žele pod svaku cijenu Visoko ostaviti u kamenom dobu, jer se u tom klaustrofobičnom ambijentu najbolje snalaze i bitišu.