Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Saopćenje kantonalnog savjeta mladih Stranke Za BiH

Kantonalni savjet Mladih Stranke za BiH ZDK-a oglasio se danas saopćenjem za javnost povodom jučerašnje svečanosti koju je povodom potpisivanja Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji BiH s Evropskom unijom, na Univerzitetu u Zenici organiziralo Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica. 

«Mladi SBiH su zaprepašteni političkim igrokazom u formi jednostranačkog skupa u režiji pojedinaca vođenih isključivo ličnim ciljevima. Izražavamo protest povodom lažnog predstavljanja i istupa u javnosti, od  predstavnika pojedinih političkih stranaka. Niko u ovom gradu nema pravo da po vlastitom nahođenju i samoinicijativno govori uime svih mladih, posebno ako dolazi iz jedne političke opcije.
 Indikativno je, da je upravo ta politička opcija bila glavna prepreka na evropskom putu BiH, konstantnim opstrukcijama oko usvajanja reforme policije, što je i bio glavni preduvjet potpisivanju Sporazuma. Stoga se mladi Stranke za BiH ograđuju od ovakvih, lično-promotivnih istupa i skupova», stoji u saopćenju Kantonalnog savjeta Mladih Stranke za BiH ZDK-a, koji je uime predsjednika, Dževada Hamzića potpisao Vlado Trifković. 

(Fena)