Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Koalicija SDU – LDS na izborima u 24 općine U BiH

  

Socijaldemokratska unija BiH (SDU) i Liberalno demokratska stranka (LDS) BiH nastupit će kao koalicija na predstojećim lokalnim izborima u 24 općine u BiH. Koalicioni sporazum potpisali su danas u Sarajevu predsjednici SDU-a i LDS-a Nermin Pećanac i Lamija Tanović, koji su prijavu o koaliciji predali i Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Pećanac i Tanović su ustvrdili da je sporazum o saradnji logičan slijed, s obzirom na to da ove dvije stranke imaju identične stranačke programe. Najavili su da je ovo samo početak njihove saradnje, te da su cilj ovih stranaka opći izbori 2010. godine.

-Ova koalicija će predstavljati nukleus oko kojeg će se okupljati i druge stranke sličnih profila, te ćemo tako do narednih općih izbora imati ozbiljnu demokratsku snagu na političkoj sceni u BiH, najavili su stranački lideri SDU-a i LDS-a.

Koalicija ovih stranaka očekuju dobar rezultat na oktobarskim općinskim izborima i ulazak njihovih kandidata u sva općinska vijeća u kojima su prijavili svoje učešće.

Za mjesec dana objavit će okvirni program koalicije, ali su već danas kazali da će u njihovom fokusu biti dobrobit građana i rješavanje njihovih životnih problema.

(Fena)