Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reagovanja: Poštovani gospodine Jašarspahiću, nisam noj!

Poštovani gospodine Jašarspahiću, 

U Vašoj PRIČI  objavljenoj 10.06.2008. godine pod nazivom „ Priča o 25 nojeva“  morao sam i pored namjere da to ne učinim ipak dati svoj komentar.

Broj 1 nisam noj i ne osjećam se tako !

Razlog: svakom problemu ( ima ih  svakodnevno)  prilazim uzdignute glave, hladnokrvno i trezveno sa uvjerenjem da se svaki problem može riješiti, neki teže drugi lakše, neki uz pomoć drugih ljudi  ili samostalno, ali vjerujte,  m  o  ž  e .

Na spomenutoj sjednici OV  niste bili, samim tim i niste mogli donijeti takav sud. Dali ste trošili Vaše dragocjeno vrijeme da gledate snimak OV na TV Visoko ne znam ( a i ne vjerujem da za to imate vremena) ali biste morali znati par bitnih detalja kad već se upuštate u donošenje takvog suda i pisanja takvih izraza.

Na sastanku  Komisije za Društveni nadzor ( komisija je tijelo OV)  održanoj dva- tri dana prije spomenute  sjednice  Općinskog vijeća između ostalih tačaka dnevnog reda bila je i Informacija o bezbjedonosnoj situaciji na području općine Visoko….

Detaljno pretresena i zatraženo niz dodatnih pojašnjenja od predstavnika MUP-a PU Visoko, a potom na samoj sjednici OV i sam sam  između ostalih tražio i dodatno objašnjenje o parametru „ zadovoljavajućeg stanja“ kako se i na osnovu čega isti određuje? Tako da Vam to ne daje za pravo da   dajeti takav komentar i kazati : „ Pa da bar neko ustade pa reče nešto po ovom pitanju. Niko!“ je notorna laž.

Da ne bih više zamarao  one koji bi možda i mogli ovo pročitati preporučio bih Vama i drugima koji tako misle :

  • ja kao običan čovjek koji živi u ovom i ovakvom vaktu i zemanu, pozivam tebe i ostale uzmite učešće u kreiranju bezbjedonosnog i drugih stanja na našem području tako što čete pristupiti nekoj od političkih opcija izboriti mjesto na listi za predstojeće izbore i dati svoj doprinos.

P.S.

Najlakše je biti general poslije bitke i kazati : „ ja bih to ovako učinio“ – Dođi i uzmi vijećnički paušal   ali budi dio onih generala koji će aktivno voditi borbu ! 

S poštovanjem !

 Senad Goralija