Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Priča o 25 nojeva

Posljednja sjednica Općinskog vijeća za neupućene je bila jedna u nizu, nakon koje se uredno isplati honorar, malo odspava, pročitaju novine, promahala, diže ruka po inerciji i usvaja manje više sve. Na posljednjoj sjednici je bilo priče o bezbjedonosnoj situaciji u Visokom, pročitan je izvještaj, sve usvojeno!? Da li vijećnici koje smo birali možda žive u nekom virtualnom Visokom ili su obični nojevi koji glavu zabijaju u pijesak bojeći se za ličnu sigurnost ili su zaista nedorasli pozivu vijećnika niko ne zna. Pa da bar neko ustade pa reče nešto po ovom pitanju. Niko!

Isti ti vijećnici su saslušali i priču o stanju sporta i sportskih kolektiva te nekakvu priču o borbi sportom protiv droge u gradu u kojem nikad više nije bilo heroina, kokaina i raznoraznih speedova. U gradu u kojem NK Bosna jedva opstade u Prvoj ligi zahvaljujući “čarobnom štapiću” Vejsila Ašlame, a rukometaši zauzeše sramno šesto mjesto koje vodi nigdje!?

Protekla sjednica mi je ostala u sjećanju samo po jednoj stvari, a to je nesloga u SDA u kojoj lobiranje načelnika za Vispak i dio nekakve saobraćajnice završi preglasavanjem protiv njega od njegovih. Za one koji poznaju politička dešavanja u Visokom to je jasan znak da su neki ljudi i njihovi minderaški lobiji prošlost, što je više nego pozitivno za Visoko, samo ne znam zašto Munib na kraju svog mandata puše u pogrešna jedra?

Da je bezbjedonosna situacija više nego ozbiljna govori i podatak da je načelnik Općine danas sazvao sastanak sa visočkim privrednicima kako bi se porazgovaralo o bezbjedonosnoj situaciji o kojoj svi govore ali ne javno i ne glasno iz straha naravno. Možda se načelnik kasno sjetio da sazove i okupi privrednike, a kakvi su i to privrednici koji moraju čekati da ih načelnik okuplja pored sopstvenog udruženja. Međutim mudro je to Alibegović uradio, po čaršiji se jasno priča da će “obični” ljudi-glasači, glasati za onoga ko im u svom programu ponudi da slobodno hodaju svojom ulicom.

Bilo bi dobro da se izbori dešavaju svaki mjesec….