Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Realizovan projekat “Sportom i znanjem protiv droge”

Asocijacija mladih SDA OO Visoko uspješno je realizovala projekat “Sportom i znanjem protiv droge”. Na osnovu objavljenog konkursa za najbolji literarni rad na ovu temu, zaprimljeno je oko 30 učeničkih radova, od kojih su izabrani i najbolji. Tako je u konkurenciji učenika osnovnih škola, najbolji rad Edne Skopljak, učenice šestog razreda OŠ “Safvet-beg Bašagić”, a drugo mjesto je osvojila Sumeja Čakalović, učenica šestog razreda iste škole. Treće mjesto pripalo je Aidi Muratović, također učenici 6. razreda OŠ “Musa Æazim Æatić” iz Velikog Čajna.

Kada je konkurencija učenika srednjih škola u pitanju, za najbolji rad je izabrano djelo Aide Ašlama, učenice visočke Gimnazije, dok je drugo mjesto zauzela također učenica Gimnazije, Amela Mehak. Treća je bila Mersiha Hasić iz MSŠ “Hazim Šabanović” iz Visokog.

Osim ovoga, realizovan je i tradicionalni turnir u basketu, a prvo mjesto je osvojila ekipa “Eko viking”, koju su predstavljali Eldin Neimarlija, Kemal Lemeš, Eldin Bečar i Edin Hodžić.

Na kraju je upriličena i svečana manifestacija na kojoj su učešće uzeli učenici muzičke škole “Avdo Smajlović” i OŠ “Musa Æazim Æatić”, te pročitani najbolji radovi, uručene nagrade, a zatim uručen potrebni materijal za kabinet tehničkog odgoja u OŠ “Musa Æazim Æatić”.