Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vlada ZDK usvojila Izvještaj o izvršenju budžeta

Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je usvojila Izvještaj o izvršenju budžeta ZDK-a za 2007. godinu, prijedlog Zakona o nadležnostima kantonalnih organa u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, te Informaciju o koncesijama u ZDK-u u 2007. U ovoj informaciji obrađeni su podaci o dodijeljenim koncesijama po vrstama istraživanja te prihodi stečeni po ovom osnovu i distribucija ovih sredstava opštinama i kantonu.

Tako je u 2007. godini od koncesija prihodovano 1.152.071 KM, a taj iznos je podijeljen u odnosu 50 prema 50 posto opštinama i kantonu (po 576.035 KM).

U proceduri  je još sedam novih zahtjeva za koncesije na različite mineralne resurse. Vlada ZDK-a danas je usvojila i tri odluke iz resora Ministarstva privrede, kojima je privrednom društvu za proizvodnju betonske galanterije «Ame» d.o.o. Breza na ime regresiranja kamata za investicijske kredite dodijeljeno 10.407, a istom preduzeću za uredno realizirani lizing aranžman dodatnih 36.525 KM.

Opštini Tešanj na ime troškova za izradu projekta hidrogeoloških istraživanja za vodosnabdijevanje lokaliteta Trepče i elaborata o rezervama i količinama vode dodijeljeno je 30.000 KM.

(Fena)