Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obavještenje iz PS Visoko

Shodno trenutnoj situaciji u oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje je došlo do povećanog broja činjenja prekršaja i događanja saobraćajnih nezogda na području Visokog, Policijska stanica Visoko je poduzela mjere koje se odnose na preduzimanje pojačanih mjera i aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu učesnika u saobraćaju koji upravljaju motociklima i biciklima sa motorom. U tom smislu je izvršena analiza stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja na području PS Visoko za prva četiri mjeseca ove godine.

Analizirajući stanje i uvidom u statistiku, zaključeno je da se u navedenom periodu dogodio veći broj saobraćajnih nezgoda i to ukupno 148, kao i veći broj učinjenih prekršaja, ukupno 1077.

S obzirom na poboljšane vremenske uslove, kao i da je u urbanom dijelu Visokog došlo do povećanog broja kretanja motocikla i bicikla sa motorom koji nisu registrovani ili njihovi vozači nemaju odgovarajuću vozačku dozvolu, kao i da prilikom vožnje vozači istih vrlo malo koriste zaštitnu kacigu, cilj akcije će biti prvenstveno usmjeren na kontrolu ove vrste vozila i vozača.