Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mirnesa Begović uspješno predstavila Visoko i BiH u Linzu

Mlada književnica iz Visokog, Mirnesa Begović, boravila je prije par dana u Austriji, gdje je predstavljala našu zemlju sa pričom “San ljetne srebreničke noći”. Tom prilikom je predstavila i opštinu Visoko sa svim njenim bogatstvima, te uspostavila brojne kontakte sa ljudima širom svijeta. Svi su bili oduševljeni činjenicom da tako mlada djevojka iza sebe ima objavljenu jednu knjigu, koju je Mirnesa i promovisala u Linzcu. Podršku je dobila i od naše ambasade u Austriji, kao i od državnog vrha BiH. Također, ponuđena joj je i stipendija za školovanje u Austriji, no Mirnesa je odlučila da svoje školovanje ipak nastavi u Visokom.

Inače, Mirnesa i dalje promoviše svoju knjigu “Moj svijet”, a nakon Sarajeva, Visokog i Mostara, slijediće promocije u Bihaću i Hercegovini, a poziv je ponovo stigao i iz Austrije.

Također, Opština Visoko je ovih dana pokrenula akciju za pomoć porodici Begović, kojom prilikom će im obnoviti i opremiti kupatilo u porodičnoj kući, a akcija je otvorena za sve. Dakle svi oni koji žele na bilo koji način pomoći ovoj porodici to mogu i učiniti, a obratiti se mogu na Q radio ili lično porodici Begović u Mulićima. Jedan od glavnih zadataka bi bio da se opremi i Mirnesina soba, kako bi ona mogla imati optimalne uslove za život i učenje, kao i stvaranje novih djela. Svaka pomoć je dobrodošla, a Mirnesa i njena porodica su nas sve zadužili da to i učinimo.