Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Sportom i znanjem protiv droge”

Asocijacija mladih SDA Visoko uz administrativnu podršku Društva pedagoga fizičke kulture Visoko trenutno realizuje projekat  “Sportom i znanjem protiv droge”. Navedeni projekat se sastoji iz četiri dijela i to opremanja kabineta Tehničkog odgoja OŠ “Musa Æazim Æatić” Veliko Čajno-Gračanica, a sve u cilju stvaranja uslova za pozitivan i kreativan rad učenika navedene škole, jer škola ne posjeduje adekvatno opremljenu učionicu.

Zatim je tu i Javni konkurs za najbolji literarni rad na temu “Život bez droge je život bez granica”. Konkurs je raspisan za sve srednje i osnovne škole sa opštine Visoko i isti je i realizovan.

Biće organizovan i tradicionalni turnir u basketu, koji će se realizovati 7. juna na igralištu iza MSŠ “Hazim Šabanović” sa početkom u 10 sati.

Osim toga, biće organizovana i svečana manifestacija na kojoj će se uručiti nagrade, pročitati najbolji radovi i nastupiti učenici Muzičke škole iz Visokog, te upriličiti otvaranje opremljenog kabineta za tehnički odgoj. Svečana manifestacija će se održati u nedjelju, 8. juna ove godine u 17 sati u OŠ “Musa Æazim Æatić” u Gračanici.