Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odbojkaški spektakl u Kaknju

Tehnički delegat Evropske odbojkaške federacije CEV Slobodan Milošević, koji se od jučer nalazi u Kaknju, gdje se od petka do nedjelje održava drugi kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo 2009. godine za odbojkašice, izrazio je oduševljenje uslovima u kojim će se odigrati ovaj turnir.

«Sve što smo se dogovorili na sastanku, kada je Kakanj objavio kandidaturu, organizatori su ispoštovali. Dvorana ispunjava sve uslove, a i ostali tehnički detalji dovedeni su u odlično stanje», izjavio je Milošević.

Kvalifikacioni turnir u 17.30 sati otvoriće utakmica reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala. U 20 sati na parket će odbojkašice Ukrajine i Slovačke.

Turnir će otvoriti načelnik opštine Kakanj Mensur Jašarspahić, a očekuje se da će se na prigodnoj svečanosti otvorenja turnira koja je planirana za 16.45 sati, obratiti još i Milutin Popović, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH i Mirsad Bjelopoljak, predsjednik Organizacionog odbora kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo. Cijena dnevne ulaznice iznosi 5 KM.

(Fena)