Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svi na Koševo – Spasimo BH. nogomet/fudbal

Ulaznica za revijalnu utakmicu bh. internacionalnih zvijezda, poznatih trenera i javnih ličnosti, koja će 1. juna biti odigrana na Koševu u sklopu akcije “Spasimo bh. nogomet”, koštat će samo 1 KM.

Utakmica će biti odigrana istog dana kada nogometna reprezentacija BiH, predvođena vršiocem dužnosti selektora Denijalom Pirićem, igra prijateljski meč sa Azerbejdžanom u Zenici, ali u različitom terminu – meč na Koševu počet će u 17 sati, dok se na Bilinom polju igra od 20.15.

Susret, u kojem će smijenjeni selektor Meho Kodro oformiti jednu ekipu, a njegov prvi saradnik Elvir Bolić drugu, imat će humanitarni karakter, jer će kompletan prihod biti uplaćen nastradalom kadetu Veleža Iliji Spasovskom, koji je zadobio teške povrede na utakmici u Vrapčićima, kao i Harisu Sadiću, 17-godišnjem teško oboljelom dječaku iz Sanskog Mosta.

Podsjetimo, ovaj spektakl na stadionu “Asim Ferhatović Hase” desit će se na inicijativu sportskih novinara, a u organizaciji Federalne radio-televizije BiH, koja će direktno prenositi utakmicu uz komentar Sabahudina Topalbećirevića.