Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Promocija Naše stranke Oscarovca Danisa Tanovića u Visokom


 

Naša stranka Oscarovca Danisa Danovića bit će i zvanično promovisana u Visokom, u četvrtak, 29.maja ove godine.

Na ovom će skupu biti formiran inicijativni odbor Naše stranke Visoko, a bit će predstavljeni i ciljevi stranke, odnosno naših  kandidata na predstojećim oktobarskim izborima – izjavio je za Radio Q Suad Slipčević, inicijator oformljavanja Naše stranke u Visokom.

Prema programu, Naša stranka će podržavati sve demokratske građanske akcije i kreativnu društvenu energiju u cilju napretka BiH i priključenja EU. Inicijatori oformljavanja ove trenutno najmlađe političke opcije u BiH, velike nade polažu u 51 posto birača koji u pravilu nisu izlazili na izbore. Osnivanje Naše stranke privuklo je veliku pažnju javnosti i izvan BiH jer je utemeljena direktnim političkim angažmanom Oscarom nagrađenog reditelja i scenariste Danisa Tanovića kojem su se priključili brojni intelektualci i umjetnici te mnoštvo prije svega urbanih i obrazovanih, pretežno mladih ljudi iz cijele BiH

Simpatizeri i zaintresovani građani promociji Naše stranke u Visokom mogu prisustvovati u velikoj sali zgrade općine Visoko u četvrtak, 29.maja u  18.00 sati.