Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Britanski mediji Laku nazvali klaunom s Frankensteinovim mladenkama

Sir Terry Wogan, dugogodišnji britanski komentator Eurosonga optužio je balkanske i istočnoevropske zemlje da namještaju rezultate na Eurosongu, a predstavnika BiH Laku nazvao je klaunom s Frankensteinovim mladenkama.

Wogan, inače, već 35 godina britansku publiku zabavlja zajedljivim komentarima na račun “najkičastijeg glazbenog natjecanja ikad”, zbog očajnog plasmana Velike Britanije na Izboru za pjesmu Eurovizije najavio je da vjerojatno nikad više neće komentirati ovo prestižno natjecanje.

Sir Terry britanskim novinarima Eurosong je doslovno popljuvao – smatra da je natjecanje sve, samo ne glazbeno. Spominje i izražena “istočna i balkanska” lobiranja, za koja smatra da su na Eurosongu sve učestalija te predložio Velikoj Britaniji, ali i ostalim zemljama zapadne Europe da ubuduće natjecanje jednostavno bojkotiraju.

Terry Wogan ne samo što smatra da je sustav glasovanja neorganiziran i besmisleno apsurdan, već tvrdi da je svake godine, a pogotovo ove namješten zbog raznih političkih lobiranja te da u Europi ne postoji natjecanje koje je podložno politici koliko je to Eurosong.

Britanski predstavnik, Andy Abraham na Eurosongu je osvojio tek sramotnih četrnaest bodova, što ga je zabetoniralo na dno europske glazbene ljestvice, barem što se ovog prestižnog natjecanja tiče pa je donekle i razumljivo da su se Otočani digli na noge, jer na ovakav neuspjeh nisu navikli – naime, šezdesetim, sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća Britanci su doslovno harali Eurosongom.

Britanske zvijezde Lulu, Bucks Fizz i Brotherhood of Men dominirali su natjecanjem kroz povijest, a ovo im je prvi veliki debakl u povijesti Eurosonga dugoj preko pola stoljeća, preciznije – 53 godine.Terry Wogan istočni lobi Eurosonga nazvao je “novim” Varšavskim paktom.