Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Munib Alibegović: Most u Podvanju bit će završen početkom jeseni

Nermin Mandra ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, obišao jelokalitete na kojima se iz budžeta kapitalnih ulaganja realizuju projekti na području općine Visoko.

Objašnjavajući novinarima o kojim se „problematičnim proceduralnim“ projektima  radi, načelnik općine Visoko Munib Alibegović je izjavio da su to ipak  prevaziđeni problemi. Radi se o putnim trasama od Brezovika,  Radovlja, Moštra do petlje u Visokom, odnosno od visočke do kakanjske petlje na autocesti.

„Rano smo ušli u ovu građevinsku sezonu, realizovali značajan dio lanjskih projekata, još su nam preostala tri koja su u toku. Evo i tenderi za projekte iz ove godine su već raspisani i žalbeni rokovi su u toku“  – istakao  je Alibegović.

 

Suština današnje posjete ministra Mandre je zajednički obilazak trase na kojoj se realizuju projekti  kako bi se zauzeo  zajednički stav u nastavku realizacije ovog značajnog projekta, te kako bi se moglo zajednički postupiti prema federalnom ministarstvu za prostorno uređenje. 

Novitet je da će Vlada ZDK preuzeti završetak drugog dijela mosta u Podvanju, preko rijeke Bosne, kako bi most u prvim jesenskim danima bio u funkciji.