Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Hasan Prelić podnio neopozivu ostavku u RK”Bosna”!

Obično se kaže da od glave riba smrdi, ali u ovom slučaju se ne bih složio. Završila je rukometna sezona u kojoj je Bosna rezultatski potpuno podbacila i sezona u kojoj je isplivalo sve negativno iz Bosnine svlačionice. Tako smo u toku sezone mogli vidjeti i nepoštivanje trenera, članova Uprave od strane igrača, pa neodgovorno ponašanje igrača u toku i poslije nekih utakmica, kašnjenja na treninge, pa onda koškanje u toku time-outa, zatim nonšalantno gubljenje nekih utakmica, nepoštivanje karantina uoči utakmice…i još dosta toga, a sve od strane igrača. S druge strane Uprava je tim istim igračima obezbjedila REDOVNE plate i to su iznosi (prvotimcima) u hiljadama maraka. Obezbjedila je novu opremu, omogućila karantin za sve važne utakmice i još puno toga što do nedavno u ovom klubu nije postojalo. I šta se dešava dan nakon završetka sezone? Potpredsjednik RK”Bosna” Hasan Prelić, koji je ustvari bio predsjednik, jer je gospodin Mataradžija odsutan, podnosi neopozivu ostavku. Može se reći da je to moralni čin, ali svi vi koji pratite redovno dešavanja u Bosni ćete sigurno reći, kakva šteta! Evo u cijelosti pisma ostavke gospodina Hasana Prelića:

 

Poštovani,

 

Obraćam vam se u nadi da ćete moju odluku primiti sa razumjevanjem te u najiskrenijoj namjeri za boljitak našeg rukometnog kluba.

 

            Protekle tri godine moga aktivnog članstva u upravnom odboru kluba bile su posvećene stalnom nastojanju da rukometni klub Bosna izgradimo u jedan od vodećih rukometnih klubova u Bosni i Hercegovini. Sjećajući se ne tako davnog ljeta 2005. godine i tadašnjeg rukometnog kluba Bosna, ne mogu se oteti utisku da smo u našim nastojanjima uspjeli. O tome govore činjenice ljeta 2005. i danas u pogledu:

infrastrukture kluba (prostorije, uslovi i oprema za rad, omladinske selekcije),

igračkog i trenerskog kadra,

finansijske situacije kluba ,

        odnosa sa javnošću, sponzorima, lokalnom i kantonalnom vlašću, rukometnim savezom BiH,   pisanim i elektronskim medijima.

 

U prilog navedenom govore i ostvareni sportski rezultati:

           vice prvaci BiH 2006/2007

         učesnici kupa EHF (drugo kolo) 2007/2008

         učesnici završnice Kupa BiH 2007/2008

          plasman u gornji dio prvenstva BiH 2007/2008

 

Zadržavanje kluba na dostignutom nivou i njegov daljni razvoj zahtjeva od mene i ostalih članova UO, kao i od svih angažiranih u klubu, barem isti ako ne veći i predaniji angažman. Uvažavajući  preuzete poslovne i privatne obaveze svoju funkciju u budućnosti ne bih mogao obavljati u onom obimu i na način kako to ovaj klub i njegovi vjerni simpatizeri zaslužuju.   

 

S toga vas ovim putem obavještavam o svojoj ostavci na mjesto potpredsjednika Rukometnog kluba Bosna Visoko. Odluku sam donio isključivo u cilju daljnjeg razvoja Rukometnog kluba Bosna Visoko.

Također vas pozivam, a posebno predsjedavajućeg Skupštine i direktora kluba, na hitno poduzimanje potrebnih radnji za sazivanje izborne Skupštine i izbor novog predsjedavajućeg Upravnog odbora, odnosno novog Upravnog odbora u cijelosti.  Izbor je porebno izvršiti u što kraćem roku kako bi se klub mogao na vrijeme početi organizirati za predstojeću sezonu i izazove koji ga očekuju.