Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visoko prva općina u ZDK koja je uvela visoke standarde u međusobnim odnosima s građanima

Šef OSCE-misije u BiH  Douglas Davidson dodijelio je danas certifikate predstavnicima Općine Visoko, koja je uspješno završila provedbu projekta Ugovor i Program reforme općinske uprave (MAP).
Visoko je prva općina u ZDK koja je uspješno i u potpunosti dostigla standarde koje propisuje Ugovor, čime je odredila tempo ostalim općinama – naveo je ambasador Davidson.


On je istaknuo da je putem Projekta reforme općinske administracije Visoko unijelo poboljšanje u upravljanje  finansijskim resursima i ljudskim kadrovima.

S obzirom na izuzetan napredak u oblasti upravljanja ljudskim kadrovima, u Općini je vidljivo unapređenje procedure zapošljavanja, uvedena je evaluacija, te ocjenjivanje rada osoblja u skladu sa smjernicama Agencije za državnu službu BiH.

 

„ Biti građanim podrazumijeva kako odgovornosti, tako i prava. To znači da oni kojima se upravlja, moraju imati priliku da se žale ili zahtijevaju, ali isto tako moraju preuzeti obavezu da surađuju sa svojim  predstavnicima vlasti na donošenju rješenja, koja će ih zadovoljiti. I u ovoj oblasti, u Visokom je ostvaren napredak. Vaši građani su više uključeni u rad organa vlasti, a vaša vlast je otvorenija prema svojim građanima“ – izjavio je Douglas Davidson obraćajući se prisutnima u velikoj sali općine Visoko.