Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MUP ZDK: Istraga će pokazati šta je uzrok eksplozije na Dubravama u kojoj se dva lica poginula, a tri zadobila teže tjelesne povrede

Zvanično saopštenje MUP-a ZDK o jutrošnjoj eksploziji u kojoj su dva lica poginula, a tri zadobila tjelesne povrede, za Radio Q je dao portparolo MUP-a kantona Senahid Hasić.

 „Jutros oko 11.00 sati  PU Visoko je obavještena da se na otpadu sekundarnih sirovina dogodila ewkslozija te da su tom prilikom dva lica smrtno stradala, te da su tri lica povrijeđena i upućena na CUM Koševo. Izlaskom patrole policije na lice mjesta potvrđena je tačnost ove prijave, te se pristupilo formiranju ekipe za vršenje uviđaja koji će vršiti pripadnici MUP-a ZDK i dežurni kantonalni tužilac. Istragom bi se trebalo utvrditi koje su okolnosti dovele do ove eksplozije i eventualno preduzimanje zakonom propisanih mjera zavisno od rezultata istrage“ – izjavio je za  Hasić.

Na pitanje šta je uzrok eksplozije, Hasić nije mogao ni potvrditi niti negirati pretpostavku da se radi o neeksplodiranoj granati.

„Mislim da je još rano pretpostavljati da se radi o granati, kao što su vama naveli iz Hitne pomoći, jer eksploziju bi mogla izazvati i plinska boca. Kažem sve je moguće,  a pravu ćemo istinu znati nakon izvršenog uviđaja koji je u toku“ – izjavio je Hasić.