Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SBiH OO Visoko sinoć održao sastanak, novi članovi Sadeta Kadić, Naim Kavazić, Suad Slipčević, Redžep Građan, Ajhan Akova….

Nakon burnih dešavanja u SDA, a vezano za ime kandidata za mjesto načelnika odnosno pojava “interesantne” liste za Vijeće, izgleda da će biti veoma interesantno i u SBiH. Prema riječima Mije Mateše sekretara OO SBiH Visoko, sinoć je održan “Konsultativno predizborni sastanak” na kojem su prisustvovali i federalni ministar Vahid Hećo, kantonalna ministrica Mirzeta Džonlagić kao i “nezvanični” kandidat za načelnika Asmir Hodžić.

Na ovom sastanku je bila interesantna pojava novih članova prije svih  Sadete Kadić kao novog člana, obzirom da je u mandatu Faruka Salčinovića sjedila u izvršnoj vlasti kao član SDP-a, a zatim i Naima Kavazića koji je donedavno bio član LDS-a, što pokazuje da je SBiH bila jako angažovana u prelaznom roku. Od novih članova još su interesantna imena recimo Ajhana Akove, Redžepa Građana, Faruka Frljka, Suada Slipčevića….

Nezvanično smo saznali da će lista SBiH brojati 28 kandidata, a ime Asmira Hodžića kao  kandidata za načelnika spomenuto je usmeno iz usta Vahida Heće, ali ne i zvanično.

Detaljnije i zvaničnije informacije smo potražili u sjedištu stranke, međutim dobili smo odgovor da će press konferencija ovim povodom biti upriličena u narednih petnaestak dana.