Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

I Liberali će imati kandidata za mjesto načelnika u Visokom

LDS će imati svog kandidata za mjesto načelnika općine Visoko na predstojećim lokalnim izborima, 5. oktobra ove godine – potvrdila je to  Lamija Tanović predsjednica Liberala BiH na današnjoj press konferenciji održanoj u Visokom.

„Naravno, još je rano da izlazimo s konkretnim imenom, ali mi imamo jako puno kvalitetnih kadrova u Visokom. Ovdje su Liberali najjači u FBiH zajedno sa još nekoliko općina i mi smo na to ponosni – dodala je Tanovićeva.

 

Pripreme za predstojeće lokalne izbore,  kandidacione lista te aktivnosti pred izbore utvrđene su kao glavne teme današnje sjednice Glavnog odbora LDS BiH, koja će biti održana u Visokom.

 

Političke partije čiji će se kandidati pojaviti na izbornim listama, već počinju predizborne aktivnosti. LDS od posljednjih izbora pokušava okupiti građanske stranke među kojima su E-5, Evropski Zeleni i SDU s kojima će Liberali najvjerovatnije napraviti predizbornu koaliciju koja će se zvati Evropski blok.

 “Mislim da nama treba jedna snažna građanska platforma. Nažalost ove stranke koje do sada uzimaju vlast su uzele i materijalna dobra s kojima osvoje vlast. Mi to nemamo. Mi imamo dobre, neokaljane, poštene, jednostavne ljude” – izjavila je Lamija Tanović

LDS kao najstarija politička partija u BiH nije do sada imala izraženiji uspjeh na dosadašnjim izborima, ali je njihova stalna prisutnost i okupljanje sve većeg broja  simpatizera i članova dokaz da se radi na oformljavanju snažne građanske koalicije u BiH.