Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sad je valjda konačno svima jasno!?

Sa toliko nestrpljenja smo očekivali završnicu rukometnog Kupa BiH i utakmicu polufinala protiv Bosne LO, da bi u subotu doživjeli pravu blamažu i katastrofu rukometaša visočke Bosne. Logično pitanje koje se postavlja nakon -11 je, zašto?

Što se tiče same utakmice može se naći dosta razloga, slaba odbrana, loš dan važnih igrača, povrede nekih igrača…itd. Međutim, pravi odgovor se ne krije u samoj utakmici protiv Bosne LO. Ta utakmica je bila samo kulminacija i eskalacija onoga pred čim su mnogi svjesno ili nesvjesno zatvarali oči. Neki su davno shvatili i prihvatili, neki su to učinili nakon Gradačca, neki nakon Brčkog, a u subotu su to valjda konačno shvatili svi. Naša Bosna u ovom trenutku nije ekipa za najveće domete, za trofeje, za velike pobjede i tačka!

Bojim se čak da nisu ni “klapa” koja neke nedostatke može nadomjestiti složnošću i borbenošću i da jednostavno Bosna nema “timski duh”. Da smo svi zajedno to shvatili puno ranije, puno lakše bi nam bilo prihvatiti sve poraze koji su Bosnu snašli ove sezone. Ovako smo živjeli u nekoj lažnoj nadi, tražili sve moguće pozitivno, kao naša Bosna je najbolja protiv najboljih, sarajevska Bosna nas se pribojava, uvijek “mi” protiv “njih” odigramo vrhunski…itd. Sve su “maske” pale u subotu, sve pomenute tradicije su srušene. “Oni” su ekipa koja ima sve što naša Bosna nema i zato će “oni” osvojiti oba trofeja, a našoj Bosni ostaje borba za izlazak na evropsku scenu.

A onda će i kraj sezone, pa svoju “utakmicu” mogu da počnu članovi Upravnog odbora. Kako će je “odigrati”? Neka poslušaju legendarnog Bracu Vrbanjušu, a to znači: mirno, staloženo i nemoj da se dese razne priče!