Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nogomet: Bosna u Gračanici bez Provalića i Baždarevića

Nogometaši Bosne na gostovanje u Gračanicu putovat će bez dvojice ključnih odbrambenih igrača Provalića i Baždarevića koji izostaju zbog žutih kartona. Međutim Visočani u utakmicu sa Bratstvom ulaze potpuno rasterećeni i baš u tome vide svoju šansu.

 

       Idemo da se nadigravamo koliko to bude moguće. Nismo pod imperativom osvajanja bodova jer smo veliki posao odradili ranije u Drinovcima i Lukavcu ali svakako se nadamo dobrom rezultatu koji bi značio sigurnu sredinu tabele i mirnu završnicu prvenstva. Neigranje Provalića i Baždarevića će se sigurno osjetiti, ali bez obzira nadamo se da možemo ponoviti igru iz Lukavca i eventualno u Visoko donijeti bar jedan bod – ističe kapiten Bosne, golman Amir Bekan.

 

U stručnom štabu i Upravnom odboru Bosne prošle sedmice su bili izuzetno negativno iznenađeni  „nekorektnim“ izjavama predstavnika ekipe Ozrena koja je izgubila u Visokom i koja nije napravila niti jednu šansu za eventualni pogodak. Također napominju da je ekipa Bosne jedina ekipa u cijeloj ligi kojoj sudije još nisu dosudile niti jedan jedanaesterac, što je podatak koji bi također trebao nešto govoriti o naklonjenosti sudija klubu iz Visokog.