Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nije potvrđeno da je majoneza Remia prodata u Mercator Centru Tuzla uzročnik masovnog trovanja u »Bosburger« Tuzla

U cilju informisanja javnosti, a prvenstveno kupcaca u vezi navoda sa događajima u fast food-u „Bosburger“  Tuzla iz Odjela marketinga grupacije Mercator obavještavaju javnost da su u toku analize sporne majoneze.

“Da bi otklonili svaku nedoumicu, Remia majonezu smo 22.aprila 2008. godine poslali na analizu u Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona.

Remia majoneze koje se nalaze u našem asortimanu su povučene iz prodaje i neće se prodavati dok se ne dobiju rezultati analize, a koje očekujemo najranije 25.4.2008.

Mercator sprovodi principe dobre higijenske prakse i pridržava se svih važećih propisa u svim svojim maloprodajnim objektima. Prilikom odabira dobavljača vodi se računa da se i oni pridržavaju istih principa kada je u pitanju skladištenje i transport životnih namirnica, posebno onih koje su osjetljive na promjenu temperaturnog režima. Uvijek insistiramo na obezbjeđenju neprekinutog hladnog lanca od skladišta dobavljača do naše prodajne police. Sve to nam omogućava da sa velikom sigurnošću garantiramo da je kvalitet hrane koji nudimo u našim trgovinama na najvišem mogućem nivou.  Naravno najbitnije je pokloniti pažnju čuvanju ovakvih proizvoda na odgovarajućoj temperaturi nakon otvaranja na što Mercator ne moze utjecati nakon što proizvodi napuste police u našim trgovinama ” – piše u saopštenju za javnost iz Odjela marketinga i odnosa s javnošću.