Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Hellmann's majoneze još boljeg ukusa i u novoj ambalaži na policama širom BiH

Hellmann's je na bh. tržište lansirao još bolje i ukusnije majoneze koje su rezultat tehnoloških inovacija i nutricionističkih istraživanja. Promjene se odnose na formulaciju, veličine i dizajn pakovanja. Ovim povodom je u Sarajevu održana press konferencija gdje su na zanimljiv način predstavljene novosti u ponudi Hellmann's-a. Prisutnim novinarima obratila se Selma Bajramović, Bussines Development Manager Food BH, koja je prisutne upoznala sa  svim novitetima koje donosi Hellmann's u 2008. godini. Doc.dr. Selma Čorbo, s Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa nutricionističkog aspekta otkrila je sve dobre strane majoneze kao poželjnog dijela svakodnevne balansirane prehrane!

Uz demonstraciju, poznati kuhar Nihad Mameledžija Predsjednik udruženja kuhara BH pokazao je svoje umijeće i raznovrsnost u pripremanju jela s majonezom.

Asortiman jedne od najpoznatijih i najukusnijih majoneza na svijetu uključuje sljedeće proizvode dostupne na policama bosansko-hercegovačkih prodavaonica:

         Hellmann's delikatesna majoneza pravog i jednostavnog okusa dostupna je u kesici (
95 g), tubama (120 g i 240 g) i teglama (234 g i 562 g)

         Hellmann's light majoneza s tri puta manjom količinom kalorija i masti, dolazi u kesici (100 g).

Novi asortiman majoneza primarno karakteriše promjena formulacije koja je napravljena da bi se zadovoljile rastuće nutritivne potrebe i želje potrošača. No, zaštitni znak Hellmann's majoneza nije se promijenio: jednostavni sastojci vrhunske kvalitete i dalje su osnova ovog nezamjenjivog dodatka mnogim jelima.