Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nova studena. – privlačna i uzbudljiva

Nakon devet godina tokom kojih je izrasla u jedan od omiljenih brandova prva hrvatska prirodna izvorska voda studena. predstavila je svoj novi vizuelni identitet.

 

Inovacija je vidljiva u novom dizajnu boce i ambalaže, ali i na sveukupnoj komunikaciji s tržištem, zbog čega je kreiran potpuno novi vizuelni svijet vode studena. baziran na grafičkom elementu plavih tačaka. Plave tačke simboliziraju dinamičnost inovativne robne marke kakva je studena., usklađene s izazovima savremenog svijeta u kojem živimo. Tu dinamičnost odražava i novi slogan oglasne kampanje –  studeniziraj se! Odgovor je to na zahtjeve nove generacije potrošača koja, uz kvalitet i prirodnost, od robne marke danas traži više – privlačnost i uzbuđenje.

 

„Promjena vizuelnog identiteta rezultat je kontinuiranog usavršavanja i stalnog ulaganja u razvoj robne marke studena., jednog od najvažnijih brandova u portfelju Podravke. Predviđanje i uvođenje novih tržišnih trendova i novih proizvoda te pružanje kupcima onoga šta trebaju i šta žele vidimo kao najbolji put za ostvarenje tog cilja. U skladu s tim uz novi vizuelni identitet branda studena. na hrvatsko tržište voda uvodimo novu kategoriju – funkcionalne vode”, izjavio je Saša Romac, član Uprave Podravke.

 

Studena. funkcionalne vode nova su kategorija proizvoda na tržištu Hrvatske. Obogaćene su aktivnim prirodnim ekstraktima i aromama, vitaminima i mineralima, a u maju će se pojaviti na policama trgovina širom Hrvatske.  Asortiman studena. funkcionalnih voda čine:

studena. GO! namijenjena je osobama koji zbog bavljenja raznim vrstama sportskih aktivnosti iz organizma gube određene vitamine i minerale brže od ostalih, pa imaju potrebu nadoknaditi ih kroz piće.

studena. DEFENSE namijenjena je svima koji tokom cijele godine imaju potrebu zaštititi organizam i ojačati imunitet.

studena. SHINE namijenjena je prvenstveno osobama koje posebnu pažnju pridaju ukupnom ljepšem izgledu i znaju da to mogu postići ciljanim djelovanjem iznutra.

studena. CHILL OUT… namijenjena svima koji zbog stresnog načina života trebaju sredstvo za opuštanje i smirenje.

 

U sklopu prezentacije rebrandinga studena.-e novinarima je predstavljena nova web stranica www.studena.com.hr te je premijerno prikazan i novi vizual studena. svijeta