Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sve spremno za manifestaciju “Srcem za piramide”!


Sve je spremno za subotnju manifestaciju „Srcem za piramide“. Tehničke pojedinosti organizacije ovog cjelodnevnog događaja, predstavljene su danas novinarima u zgradi Općine Visoko. Obaveze za koje je u organizaciji ovog događaja obavezu preuzela općina Visoko, ispunjene su. Prema riječima Fehima Memića pomočnika načelnika u službi za društvene djelatnosti, većina nevladinih organizacija i udruženja građana odgovorile na poziv za učešće tako da će program biti ispunjen do posljednje minute.

 

„Izdvojio bih između ostalih planinare koji će napraviti maršutu obilaska piramida, ribolovci organizuju takmičenja u lovu ribe na rijeci Fojnici, dobrodošlicu gostima će iskazati i žene Visočke sevdalije…itd“ – izjavio je Memić.

 

Općina Visoko je generalni sponzor manifestacije Srcem za piramide. Na taj će se dan zatvoriti saobraćaj za motorna vozila u ulicama Čaršijska i Alije Izetbegovića, a za posjetioce na ovaj dan obezbjeđeni su parking prostori ispred JKP „Gradska groblja“ i Luka.

 

„Pripreme u ovom dijelu već uveliko traju, grad se intenzivno čisti, uklanjaju se nakupine smeća, ulice se peru i mislim da ćemo pokazati jedno ljepše lice za ovaj događaj u subotu“ – izjavio je Emir Bukurević pomočnik načelnika u službi za urbanizam i stambeno – komunalne poslove.

 U subotu 12.aprila u Visokom se očekuje veliki broj posjetilaca i turista koji će posjetiti manifestaciju “Srcem za piramide”, a koja označava i početak treće sezone istraživanja u Bosanskoj dolini piramida.