Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Na sajmu ZEPS Intermetal 2008. očekuje se oko 200 izlagača


«Uticaj CEFTA-e na metalsku industriju BiH» naziv je centralne teme kojom će se tokom 5. međunarodnog sajma metala «ZEPS Intermetal 2008.» od 20. do 23. maja baviti Forum metalaca BiH.

Kako je Feni izjavio Javor Pardo, direktor razvoja u Poslovnom sistemu RMK Zenica, koji je organizator ZEPS sajmova, očekuje se da će ove godine na specijaliziranom sajmu metala učestvovati oko 200 izlagača iz 20 država.

«Planirani rast sajma je oko 20 posto i vjerujemo da će zbog povoljnijeg ambijenta za održavanje sajma, taj plan biti realizovan. Održavanje 5. sajma metala zbog velikih investicijskih zahvata koji su u toku, svojevrsna je najava značajnijeg povećanja proizvodnje u ovom sektoru. U Arcelor Mittal Zenica počinje integralna proizvodnja, Mittal rudnici Prijedor u fazi su otvaranja novog površinskog kopa Buvač, u Zenici je s radom počeo Cimos TMD Casting, što sve skupa govori da metalski sektor u BiH doživljava ekspanziju», izjavio je Pardo.

Drugog dana sajma, bit će održana manifestacija «Dan Arcelor Mittal Zenica, a prema najavama na sajmu «ZEPS Intermetal 2008.» predstavit će se čak pet autoklastera.

Pod pokroviteljstvom vlade SR Njemačke predstavit će se
autoklasteri iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i BiH.

Suorganizatori sajma «ZEPS Intermetal» su Arcelor Mittal Zenica, Mittal rudnici Prijedor, Aluminij Mostar i komorski sistem u BiH.

(Fena)