Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prvi edukativni kursa u BiH pod nazivom “Ginekopatologija: Najčešći maligni tumori ženskog genitalnog trakta”


Edukativni kurs «Ginekopatologija: Najčešći maligni tumori ženskog genitalnog trakta» u organizaciji Udruženja patologa i laboratorijskih tehničara u patologiji Federacije Bosne i Hercegovine i pod pokroviteljstvom Evropske onkološke škole, održat će se u Tuzli u periodu od 12. do 13. maja ove godine. Kurs predstavlja stručni, naučni i edukativni događaj koji čini jedan logičan slijed te prethodi Prvom kongresu patologa Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem.

Kako tumori ženskog genitalnog trakta predstavljaju važan zdravstveni problem u životu žena a posebno žena koje dolaze iz zemalja u razvoju, ovaj edukacijski skup će učesnicima ponuditi širok spektar epidemioloških, dijagnostičkih i terapeutskih pristupa tumorima ženskog genitalnog trakta s isticanjem patologije istog, istakla je profesorica Ermina Iljazović, predsjednica Organizacionog odbora Kongresa.

Kurs je, inače, namijenjen patolozima, ginekolozima i manjim dijelom onkolozima koji se bave problematikom malignih tumora kod žena, kao i mladim specijalistima s interesom za ginekopatologiju.