Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena izložba umjetnika Ze-do kantona


U visočkoj Galeriji “Likum '76” svečano je otvorena revijalna izložba Udruženja likovnih umjetnika Zeničko-dobojskog kantona. Na izložbi je svoje radove izložilo 25 umjetnika sa područja cijelog kantona, a između ostalih visočkoj publici su predstavljena djela Miroslava Šetke, Mensura Begićevića, Mensura Verlaševića, Biljane i Duška Abramušića, Dragana Gačnika, Alije Kulenovića i drugih.
“Umjetnici iz Ze-do kantona su predstavili reducirani broj svojih radova upravo zbog reduciranog prostora visočke galerije. I pored toga, autori su predstavili svoje likovno viđenje, koje će nadam se zadovoljiti ukuse publike.” – riječi su Džemaila Silajdžića, člana visočkog udruženja, kojem je pripala čast da svečano otvori izložbu.
Ovo je prva ovogodišnja izložba u Visokom, a visočko Udruženje likovnih umjetnika planira u 2008. godini organizovati devet izložbi, što bi prema njima bilo sasvim dovoljno da tokom cijele godine bude određenih dešavanja kada je ova umjetnost u pitanju. Naredna izložba će biti početkom mjeseca februara i u pitanju je izložba “Mali format” autora iz Sarajeva, nakon koje slijedi izložba poznatih visočkih slikara.