Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nova rasvjeta na pet lokacija u Visokom


Na području opštine Visoko, uskoro će početi rekonstrukcija rasvjetne mreže na pet lokacija, koje su se pokazale kao mjesta gdje je to najneophodnije uraditi. Prema riječima Emira Fejzovića, višeg stručnog saradnika u Službi za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske, stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline opštine Visoko, sredstva za ove radove su obezbijeđena iz stavke koja je od ove godine uvrštena u program utroška budžetskih sredstava za tekuće održavanje na području visočke opštine.
“Prvo planiramo uraditi rasvjetu oko Mješovite srednje škole “Hazim Šabanović”, za šta je već u pripremi tenderska dokumentacija, a u pitanju je postavljanje 10 novih lampiona na tom području. Ostale lokacije su ulica Kadije Uvejsa na željezničkoj stanici, ulica Musala, naselje Ljetovik, kao i područje tzv. Stare ciglane na ulazu u Visoko iz pravca Zenice. Planirana sredstva za ove radove su u iznosu od 70.000 KM, a za nadati se da će radovi biti završeni u zadatom roku” – rekao je Fejzović.
Navedena područja su u proteklom periodu bila u velikoj mjeri neosvijetljena, a posebno se to odnosi na područje oko MSŠ u Visokom, kao i na području željezničke stanice, gdje u proteklim godinama zabilježen povećan broj krađa i provala.