Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fuad Softić: Ja sam čovjek koji ne voli gubiti


Fudbalski klub Bosna dobio je novi Upravni odbor na čelu sa novim predsjednikom Fuadom Softićem, kojeg je Skupština kluba i zvanično imenovala novim predsjednikom na svojoj sjednici od 18.01.2008.godine. Sa dosad neviđenim zanimanjem Skupština je održana u velikoj sali Općine Visoko koja je bila premala da bi primila sve koji su željeli prisustvovati stvaranju jedne nove Bosne. Osim privrednika, igrača, navijača, lokalne vlasti, Skupštini su prisustvovale i Bosnine legende Nijaz Zečević, Aid Kardaš, Ivica Andrić, Esmir Džafić, Sead Vranić, Mirsad Džafić, Limo Asim…. Poseban kuriozitet je bilo i obraćanje Sulejmana Čolakovića, predsjednika sportskog Saveza ZDK, koji je podržao rad novog Upravnog odbora. U svojoj prvoj izjavi za medije nakon imenovanja Fuad Softić je izjavio:

-„Potičem iz sportske porodice, moj otac je bio dugogodišnji igrač Bosne, moja želja je da vratim nogomet na stadion Luke, a Bosnu tamo gdje joj je mjesto za razliku od ovog gdje se sada nalazi. Nisam došao da tu budem nekoliko mjeseci i kao moji prethodnici odem. Studiozno sam pristupio svemu i prvi korak koji želim napraviti je deblokirati račun kluba kako bi normalno mogli da radimo. Nastojao sam okupiti sve ljude iz Visokog koji nešto znače i mislim da sam uspio. Sad imamo ozbiljan Upravni odbor, imamo dugoročne planove i po pitanju izgradnje stadiona koji je star preko šezdeset godina. Visoko i Bosna zaslužuju bolje i mislim da imamo strategiju kako da to i napravimo. Što se tiće igračkog kadra volio bih da igraju igrači iz naše škole, znači Visočani, ali ako trener bude želio drugačije omogućit ćemo i dolazak nekih pojačanja. Kao prvo pojačanje već smo dogovorili dolazak najtrofejnijeg Bosninog trenera Nermina Bukve“

Fuad Softić je privrednik na čelu poznate visočke firme „Asfaltgradnja“ koja je garant njegovog neskrivenog optimizma. Sin je jednog od najvećih igrača Bosne svih vremena, Ešrefa Softića, koji je nedavno dobio i nagradu za životno djelo kao zaslugu za doprinos razvoju kluba.