Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kodro objavio spisak


Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro danas je objavio spisak igrača za prijateljski susret protiv selekcije Japana 30. januara u Tokiju. Kodro je pozvao 18 fudbalera koji igraju za inostrane klubove. Na spisku su petorica povratnika u reprezentaciju: Kenan Hasagić, Emir Sahić, Zlatan Bajramović, Ivica Grlić i Saša Papac, tzv. “potpisnici pisma”, koji su sredinom prošle godine svoj nastup uslovljavali promjenama u vodstvu Saveza. Na spisku za prvi susret reprezentacije BiH u ovoj godinu nalaze se:

golmani:
Kenan Hasagić (Buyuksehir, Turska) i Almir Tolja (Saba Bettery, Mađarska);
odbrana:
Džemal Berberović (Litex, Bugarska), Emir Spahić (Lokomotiv, Rusija) Branimir Bajić (Koblenz, Austrija), Safet Nadarević (Zagreb, Hrvatska), Saša Papac (Glasgow Rangers, Škotska);
vezni igrači:
Darko Maletić (Partizan), Branislav Krunić (MF Moskva, Rusija), Zlatan Bajramović (Schalke, Njemačka), Zvjezdan Misimović (Nurneberg, Njemačka), Elvir Rahimić (CSKA, Rusija);
napad:
Ivica Grlić (Dusibirg, Njemačka), Mirko Hrgović (Hajduk, Hrvatska), Senijad Ibričić (Zagreb), Sejad Salihović (Hoffenheim, Njemačka), Edin Džeko (Wolfsburg, Njemačka), Zlatan Muslimović (Atalanta, Italija).

Iako su svi pozvani igrači dali pristanak, očekuje se još odobrenje njihovih klubova, s obzirom na to da 30. januar nije termin koji je FIFA rezervirala za igranje prijateljskih utakmica. Zbog toga klubovi nisu obavezni da svojim fudbalerima dozvole nastupe za reprezentaciju.

“Sa svim pozvanim igračima sam obavio razgovor i svi su izrazili spremnost da igraju za reprezentaciju. Od pozvanih igrača tražićemo brzi odgovor u roku dan ili dva. U slučaju očekivanih otkaza imamo alternative, a jedna od opcije je i poziv igračima iz domaće lige”, kazao je Kodro.

Selektor je saopštio imena još dvojice svojih saradnika. Pored ranije najavljenog Elvira Bolića, Kodro je za pomoćnike još odredio Borčeta Sredojevića i Sedina Tanovića, dok će četvrti saradnik biti naknadno određen. Reprezentacija će se okupiti 27. januara u Beču, istog dana će otputovati za Japan, dok je povratak planiran 1. februara.

(Fena)