Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U derbiju kola Borac gostuje u Visokom

U Visokom u subotu novi rukometni derbi!
Dolazi bivši prvak Evrope i aktualni lider Premijer lige BiH, banjalučki Borac. I to u idzadnju kakvom ga, do sada, Visočani nisu gledali. Predvođeni Abasom Arslanagićem, golmanom Mulabdićem, odličnim Golićem… Nepoznanica i za Antovića i za njegove pulene. Ali nakon (očekivanog) trijumfa u Čapljini, postavlja se pitanje je li Bosna načisto sa sobom, da li je period turbulencija prošlost. Strateg „zelenih“ se dvoji:
Ne bih mogao garantovati, obzirom da ove godine, izuzev u nekoliko navrata, nismo pružili ono što se očekivalo od nas u domenu kvaliteta igre. Međutim, u bodovnom saldu nismo u velikom zaostatku, zamišljeno će Zdenko Antović koji svjesno ulogu favorita prepušta gostima iz Banjaluke:
Borac je favorit u smislu da trenutno igra najkvalitetnije u šampionatu i poznato je da u Visokom uvijek pruže dobru partiju. Ali ipak se nadamo pobjedi, jer se utakmica igra u našem gradu.
Stručni štab i iigrači Bosne su dobili kasetu Borca sa ovosezonskim izdanjem. Uvjerili su se u kvalitet narednog protivnika i vidjeli gdje su to šanse „zelenih“. Nema sumnje da će publika vidjeti neizvjestan i uzbudljiv meč.
Adis Hadžić se, s razlogom, pribojava ogleda sa Banjalučanima, te iskazuje naznake pozitivne treme.
Naša prednost je domaći teren. Kada je u pitanju kvalitet ekipe, Boga mi, Borac je veoma jak i ove godine popunjen kvalitetnim pojedincima na svim pozicijama u timu. I prijašnje utakmice su se odlučivale u posljenjim minutama, a ove godine će, čini mi se, biti najteže. Razlog više za to je činjenica da se i mi i oni ove godine borimo za titulu i da smo u istom trenutku ušli u pravu formu. Obje ekipe igraju jake odbrane. Bolja igra u tom segmentu i domaći teren bi trebali presuditi pobjednika. Znači, nadam se trijumfu, kaže Hadžić.
Atmosfera u taboru Bosne je dobra. Svi su zdravi i spremni za veliki okršaj. Pogledamo li u prošlost, Visočani su u ovoj polusezoni već osvojili više bodova nego lani za isti period. I međusobni ogledi ovih protivnika u Visokom kažu da „zeleni“ mogu računati na uspjeh. Za takav ishod je neophodno da Muhamed Mustafić „probije“ svoju desnu stranu napada:
Pozivam publiku. Iako će biti hladno u dvorani, oni su ti koji će zagrijati atmosferu. Ovo je utakmica koja može riješiti sezonu, bez obzira što je mnogu ekipa bodovno vrlo blizu. Nama se osvajanjem bodova mnoge stvari otvaraju. Čujem kako Borac u Visoko dolazi po bodove i da su preozbiljno shvatili duel sa nama. Banjalučani igraju sjajno, a i mi smo sve bolji i bolji. Sve to garantuje spektakl za publiku, poziva reprezentativac Bosne ljubitelje rukometa u KSC Mladost.
Utakmica počinje u 17.00 sati, a sudit će je Kamberović i Šabić. Da Banjalučani dolaze u Visoko po bodove govori najava njihovog dolaska već u jutarnjim satima i dveni odmor u jednom visočkom hotelu. Novac im nije problem, kao ni pomenuti suci sa kojima su u dobrim odnosima. Slavlje im može pomutiti samo inat i srćana igra protivnika, kao i visočka publika, za koju se nadamo da će u velikom broju doći na meč i podržati Bosnine igrače.

RTV Visoko